BiH
0

Međunarodne stipendije za tri mlade osobe iz BiH

SRNA
Tri mlade visokoobrazovane osobe iz BiH imaće mogućnost da dobiju Međunarodnu šestomjesečnu parlamentarnu stipendiju koja im nudi mogućnost sticanja novih saznanja na tri fakulteta u Berlinu kao i tokom stažiranja u poslaničkim klubovima u Bundestagu.

Njemačka delegacija koja se bavi izborom kandidata iz BiH za ovu stipendiju informisala je danas zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božu Ljubića da stipendiju dobija 120 mladih iz 28 zemalja Evrope, te da su za kandidate iz BiH osigurane tri.

"Jedan od osnovnih ciljeva edukovanja je i taj da stečeno znanje i iskustva prenesu drugima u svojoj zemlji'', rečeno je tokom susreta.

Ljubić je izrazio nadu da će biti izabrani kvalitetni kandidati, koji će na najbolji način predstaviti svoju zemlju u Njemačkoj i dobra iskustva po povratku prenijeti svojim kolegama, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

U delegaciji koja se sastala sa Ljubićem bili su član njemačkog Bundestaga Bartolomejus Kalb, predstavnica Tehničkog univerziteta iz Berlina Petra Šojber i savjetnica u Bundestagu Angelika Penzih fon Vinter.