BiH
0

Međunarodna ulična trka u Prijedoru: Pobjednici Stolić i Tot

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Atletičarka iz Srbije Sonja Stolić i Mađar Laslo Tot pobjednici su 19. međunarodne ulične trke "Prijedor 2012

Stolićevoj, koja dolazi iz Atletskog kluba "Zrenjanin", ovo je deseti trijumf na prijedorskim uličnim trkama.

"Ovu pobedu želim već tri godine, a do nje nisam stigla ranije jer sam bila povređena. Zadovoljna sam konkurencijom, bila je dosta jaka trka,ali presudila je moja brzina i tako sam došla do pobede", rekla je Sonja Stolić. 

U konkurenciji seniorki drugo mjesto zauzela je Slađana Perunović iz Nikšića, a treće Biljana Cvijanović iz Atletskog kluba "Doboj".

Pobjednik u seniorskoj konkurenciji Laslo Tot, prvak Mađarske na 1.500 i 3.000 metara i ovogodišnji pobjednik ulične trke u Banjaluci, zadovoljan je svojom prvom pobjedom u Prijedoru.

"Ovo je bila teška trka. Pokušao sam odmah jakim tempom da povučem trku u kojoj sam na kraju ostvario pobjedu i presrećan sam zbog toga", rekao je Tot.

Uz njega su se na pobjedničkom postolju našli i Darko Živanović iz Atletskog kluba "Radnički" iz Kragujevca i Velimir Bojović iz Leposavića, dok je prošlogodišnji pobjednik Mirko Petrović bio četvrti.
Najviše uspjeha među takmičarima osnovnih škola ostvarili su učenici OŠ "Petar Kočić", dok su učenici Mašinske škole bili najbrojniji. U 24 trke organizovane pod motom "Volim Prijedor" trčalo je oko 4.000 učesnika, od cicibana do seniora, a bodrilo ih je više hiljada Prijedorčana. 

Budžet trka iznosio je 45.000 KM, a nagradni fond 16.000 KM.

Organizator Međunarodne ulične trke u Prijedoru, koje su jedna od manifestacija kojima se obilježava Dan opštine Prijedor - 16. maj, bio je Atletski klub "Prijedor", generalni pokrovitelj opština Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te generalni sponzori NLV Razvojna banka i Lutrija RS.