Razmjena iskustava i podrška
0

Međunarodna konferencija bivših ovisnika tokom vikenda u Sarajevu

Piše: M. B.
6. Kršćanska druženja
6. Kršćanska druženja
Blizu 150 bivših ovisnika o drogama iz svih država bivše Jugoslavije okupit će se ovog vikenda u Sarajevu u okviru Konferencije bivših ovisnika 7. kršćanska druženja. Na konferenciji će bivši ovisnici razmijeniti iskustva i ohrabriti jedni druge na njihovom putu apstinencije.

"Konferencija je vjerskog karaktera i okuplja ljude koji su kroz prihvatanje kršćanskog svjetonazora izašli iz problema ovisnosti. Konferencija je otvorena i za druge posjetioce pa očekujemo i naše prijatelje, roditelje, ali i ljude iz struke, koji rade sa problemom ovisnosti", rekao je za Klix.ba Borislav Goić, predsjednik Udruženja "Proslavi oporavak", koje je jedno od organizatora konferencije.

Konferencija se sastoji od propovijedi i svjedočanstava o promijenjenim životima kroz vjeru i prihvatanje kršćanskog svjetonazora. Prisutinima će se obratiti ljekari i medicinske sestre Klinike za bolesti ovisnosti Vrapce - Zagreb, koji će govoriti o svojim iskustvima sa pacijentima.

"Cilj konferencije je da bivši ovisnici kroz druženje i razmjenu iskustava vide da nisu sami u onom što prolaze, da nastave na putu apstinencije i da vide da i drugi, uprkos poteškoćama svakodnevnog života, opstaju i ne moraju ponovo posegnuti za nekom supstancom, jer život nudi puno bolje vrijednosti", dodao je Gojić.