Uz oko 1.000 učesnika
0

Međunarodna eko motorijada na Boračkom jezeru

Sarajevo-x.com
Eko selo Boračko jezero doo i MK Long Rider, a uz pokroviteljstvo Vlade HNK, Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoline HNK, kao i Turističke zajednice HNK, organizuje Međunarodnu eko motorijadu koja će se održati u periodu od 4. do 6. juna 2010. godine na Boračkom jezeru.
Na Motorijadi se očekuje oko 1.000 učesnika (bajkera), te oko 2.000 posjetitelja za vrijeme koncerata.

Bit će organizovan veoma bogat zabavni program, sa više izvođača i rock bendova. Prve večeri,u petak 4.6. bit će održan koncert Irine Kapetanović, a druge večeri motorijade učesnike i posjetitelje će zabavljati grupe Nasty Michelle i Vremeplov. Pored koncerata, učesnici će moći uživati i u drugim aktivnostima koje će biti organizovane unutar kampa te u utrci motora na relaciji Boračko jezero – Glavatičevo.

Cilj ove manifestacije je promocija turističke ponude Hercegovačko-neretvanskog kantona, promjena imidža, te promocija sportskog i eko turizma na ovom području i turističkog proizvoda - rafing na Neretvi kao i uvezivanje dva turistička centra (zimski-Ruište i ljetni – Boračko jezero). Još jedan od ciljeva je buđenje ekološke svijesti učesnika ove manifestacije, a u tu svrhu bit će organizovane radionice na temu zaštite i očuvanja Boračkog jezera i njegove okoline, saopštili su organizatori.