BiH
8

Mediji u regiji o protestima u BiH: Uzavreo bosanski lonac

Klix.ba
Jutarnji list
Mediji u regiji su pomno pratili dešavanja u BiH tokom današnjih protesta. Veliki broj njih je uživo tokom cijelog dana pratio šta se događa u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću i drugim gradovima.

Hrvatski Jutarnji list u svom online izdanju situaciju u BiH je ocijenio kao "haos i anarhiju", uz detaljan izvještaj o svemu šta se dešavalo.

Večernji list je također pratio dešavanja uživo, kao i portal Index.hr, koji je možda i najopširnije od svih medija u regiji izvještavao o demonstracijama.

Jedan od svojih tekstova ovaj portal je naslovio sa "Ajmo, Bosno!", a u njemu konstatuju da je situacija u Hrvatskoj teška, ali da je u našoj zemlji još gora te pitaju šta Hrvatska čeka. U drugom tekstu Index stanje u BiH ocjenjuje kao ratno.

Srbijanski Blic piše o "žestokim sukobima u BiH", također opširno izvještavajući o dešavanjima. "Demonstracije zapalile BiH" naslov je na sajtu srbijanske državne televizije.

Pomno se i u Crnoj Gori pratilo šta se dešava na bh. ulicama, a Vijesti.me donose pregled štete koja je načinjena u demonstracijama. S nešto malo manje interesa dešavanja u BiH su pratili i u Makedoniji, a tamošnji portal vecer.com.mk donosi tekst s naslovom "Uzavreo bosanski lonac".