BiH
3

Mediji ocijenili: Gradski prijevoz najveći problem u Kantonu Sarajevo

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Najveći problem je javni gradski saobraćaj i Vlada Kantona Sarajevo treba konačno da su uhvati ukoštac s tim problemom koji dovodi u pitanje dostojanstvo građana Sarajeva.

Višegodišnji problemi GRAS-a, pokušavani da se riješe na ovaj ili onaj način, štrajkovi uposlenika GRAS-a, neredovan prijevoz, dotrajali autobusi, trolejbusi i tramvaji, uvođenje konkurencije u sarajevskom javnom prijevozu su općepoznata pitanja koja traže odgovore.

Ovo je u najkraćem rezime diskusija predstavnika medija na današnjem sastanku s premijerom Kantona Sarajevo Suadom Zeljkovićem. Predstavnici medija su jednoglasno tražili prioritetni angažman Vlade Kantona Sarajevo, premijera i resornog ministra u rješavanju problema koje godinama dolaze iz GRAS-a.

Današnji sastanak s urednicima medija organiziran je kao razgovor o budućoj saradnji. Predloženo je da se periodično organiziraju brifinzi na kojima bi novinari s premijerom i resornim ministrima razgovarali o aktuelnim pitanjima koja su u interesu građana Sarajeva.

Novoizabrani premijer Zeljković je rekao da će rješavanje životno važnih pitanja za građane Sarajeva biti u fokusu rada Vlade, a "politička priča oko Vlade Kantona Sarajevo neka ide svojim tokom".

  • Nema privilegiranih u ovoj vladi, svi su jednaki pred zakonom i Bogom, a mene ocjenjujte ne po onome šta sam rekao, nego po onom što sam uradio - kazao je Zeljković.

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Nermin Pećanac i ministar finansija Muhamed Kozadra.