Vlada FBiH
0

Medijacija za podizvođače radova na Sarajevskoj zaobilaznici

Klix.ba
Federalna vlada na današnjoj sjednici donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Sporazum o djelimičnom razrješenju sudskog spora putem medijacije.

Riječ je o sporu pokrenutom na Općinskom sudu u Sarajevu u vezi naplate potraživanja podizvođača radova na izgradnji Sarajevske zaobilaznice na Koridoru 5c, dionica Jošanica – Butila, uključujući i petlju Butila. Ovaj spor je pokrenut nakon što je raskinut ugovor sa glavnim izvođačem SCT d.d. Ljubljana koji je otišao u stečaj.

Obavezano je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH da isplati sredstva po ovom sporazumu iz sredstava garancije za dobro izvršenje posla (performans garancije) koja su Ceste FBiH naplatile nakon raskida ugovora sa SCT-m za projekt Sarajevska zaobilaznica Lot 1.

Podrška kampanji "Glasaću za Srebrenicu"

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku kojom je odobrila 50.000 KM budžetskih sredstava, kao podršku kampanji "Glasaću za Srebrenicu“.

Ranije je Vlada FBiH u iste svrhe odobrila 20.000 KM iz sredstava transfera Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.