Sarajevo-x.com saznaje
0

McDonald's stiže u Sarajevo!

Piše: T. Sekulić
Najpoznatiji lanac brze hrane u svijetu McDonald's uskoro bi mogao otvoriti svoju poslovnicu upravo u Sarajevu, saznaje Sarajevo-x.com. Prema informacijama kojima raspolažemo, restoran će biti smješten u Alta Shopping Centru koji se otvara 2. aprila 2010. godine.

Zbog odsustva nadležnih osoba iz kompanije Triland Development, koja je investitor u shopping centar, zvanična potvrda ove informacije još uvijek nije moguća.

Sarajevo-x.com nezvanično saznaje da su pregovori oko otvaranja McDonald'sovog restorana u Sarajevu održani i da je njihov ishod pozitivan, no iz kompanije Triland Development zbog tehničkih razloga ovo nisu mogli 'niti potvrditi niti demantirati'.

Zvanične informacije se očekuju u narednim danima.

No, prema potvrdi naših izvora s kojima smo razgovarali, novo shopping zdanje na sarajevskom Marijin Dvoru ugostiće najveći svjetski lanac restorana brze hrane, što je obično dobar signal i za druge strane investitore koji ga prate u mnogim zemljama.

Inače, Bosna i Hercegovina je jedna od četiri evropske zemlje u kojima nema McDonald'sa.

Priča o otvaranju najpoznatijeg restorana brze hrane u BiH traje već nekoliko godina.

Prije izvjesnog vremena 'šuškalo' se o tome da će McDonald's biti otvoren u Starom Gradu u Sarajevu u Gradskoj kafani, no do toga nije došlo jer nije postignut dogovor s vlastima.

Navodno, predstavnici vlasti su zahtijevali od McDonald'sa da meso koje koriste kupuju isključivo u BiH, na što ovaj svjetski gigant nije pristao.

Lanac brze hrane koji je postao zaštitni znak američke kulture posjeduje 28.000 restorana u 120 zemalja svijeta. U Evropi u svim zemljama, osim u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Armeniji i Vatikanu, postoje McDonald'sovi restorani.