BiH
54

Maturanti iz Slovenije slali SMS donacije od pet eura za pomoć zemljama Balkana

Anadolija
Maturantima u Sarajevu koji su danas izveli maturantski ples na kompoziciju Fledermaus Quadrille i prikupili humanitarnu pomoć za poplavama ugrožene stanovnike Bosne i Hercegovine, pridružili su se njihovi vršnjaci u Sloveniji koji su slali SMS donacije od pet eura za pomoć zemljama Balkana pogođenim poplavama.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Srednjoškolci u Ljubljani su maturantski ples pretvorili u humanitarnu akciju pomoći za ugrožene građane BiH, Srbije i Hrvatske, te su slanjem SMS donacije od pet eura uputili pomoć za poplavama pogođene zemlje.

Gost ceremonije je bio i predsjednik Slovenije Borut Pahor, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj značajni događaj, poznatiji i kao najveća maturantska parada na svijetu.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Ove godine u okviru maturantske parade, osim mataranata iz BiH i Slovenije, plesali su i njihovi vršnjaci iz dvanaest evropskih zemalja koji će pokušati oboriti Guinnessov rekord.

Ipak, kao što i organizatori navode, sam Guinnessov rekord je beznačajan u odnosu na značaj zajedništva, veličanstveno obilježavanje završetka srednjoškolskog obrazovanja i saznanja da mladi imaju priliku proslijediti izuzetno pozitivne vibracije, dokazujući da u budućnosti možemo računati na njih.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija