Sud BiH
0

Mato Anđić se izjasnio da nije kriv za krijumčarenje ljudi

FENA
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Josip Vorgić i drugi, optuženi Mato Anđić izjasnio se da nije kriv.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je, 30. decembra 2010. godine, optužnicu u predmetu Miralem Mustafagić i drugi, koja optužene Miralema Mustafagića, Milorada Zoranovića, Dževada Huseinbašića, Olgu Popović, Darka Popovića, Admiru Mustafagić, Sanelu Huseinbašić, Josipa Vorgića, Tomu Vorgića, Damira Maroševića, Sulejmana Vehabovića, Mesura Ametija, Fahretu Curkić, Neska Rahmanovića, Matu Anđića, Emira Mešanovića, Admira Deliomerovića i Semira Selimovića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba.

Sud je, 28. marta 2011. godine, u predmetu Miralem Mustafagić i dr. donio rješenje kojim se postupak u odnosu na optužene Josipa Vorgića, Tomu Vorgića, Damira Maroševića, Mesura Ametija, Fahretu Curkić i Neska Rahmanovića razdvaja, te će se ubuduće voditi pod oznakom Josip Vorgić i dr., dok će se postupak u odnosu na Miralema Mustafagića, Milorada Zoranovića, Dževada Huseinbašića, Olgu Popović, Darka Popovića, Admiru Mustafagić, Sanelu Huseinbašić, Sulejmana Vehabovića, Emira Mešanovića, Admira Deliomerovića i Semira Selimovića nastaviti voditi pod oznakom Miralem Mustafagić i dr, saopćeno je iz Suda BiH.