BiH
0

Matanović formirao komisiju za istragu o padu aviona u rejonu planine Ozren

FENA
Slavko Matanović (Foto: Klix.ba)
Slavko Matanović (Foto: Klix.ba)
Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine jučer je primilo obavještenje da se u rejonu planine Ozren srušio avion tipa "cessna 421B", registarskih oznaka YU-BSW.

Ministar komunikacija i prometa BiH Slavko Matanović formirao je četveročlanu komisiju za provođenje početne istrage da bi mogli odmah biti upućeni na mjesto nesreće.

Komisija je jučer izašla na teren gdje su izvršili inicijalne istražne radnje, koje se nastavljaju i danas. Osim toga, tokom narednih dana Ministarstvo će formirati komisiju na osnovu Zakona o avijaciji BiH, koja će provesti detaljnu istragu i utvrditi činjenice i okolnosti u vezi s nesrećom.

Matanović je izrazio saučešće zbog nesreće aviona, koji je registriran u Republici Srbiji, u kojem je smrtno stradao državljanin Srbije izvršavajući zadatke na teritoriji BiH, kao i porodici nastradalog, uz žaljenje zbog tragičnog događaja. Nada se da će se povrijeđeni u nesreći brzo i uspješno oporaviti.

Posebno je zahvalio na pravovremenoj i profesionalnoj reakciji Službe za spašavanje i potragu te pripadnicima Centra javne sigurnosti Doboj, koji su u izuzetno teškim uvjetima uspjeli locirati mjesto nesreće i zbrinuti povrijeđene, saopćeno je danas iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.