BiH
0

Mašović: Šesta žrtva Škorpiona u Trnovu Dino Salihović

FENA
Šef Instituta Bosne i Hercegovine za nestale osobe Amor Mašović rekao je danas na suđenju za ubistvo šest Srebreničana u blizini Trnova, jula 1995. godine, da je DNK-a analizom utvrđeno da je šesta žrtva Dino Salihović.

Kao jedan od članova komisije koja je tokom 1999. godine obavila identifikaciju žrtava, Mašović je kazao da su utvrđeni identiteti svih šest žrtava, od kojih dva konačno, a četiri preliminarno i to na osnovu skeletnih ostataka nađenih u, i oko vikendice u blizini Trnova.

Prema izvještaju Instituta, žrtve su Azmir Alispahić, Safet Fejzić, Sidik Salkić, Smajil Ibrahimović, Juso Delić i Dino Salihović.

Svjedok je rekao da DNK-a analiza nije potvrdila da je jedan od žrtava Saib Salkić koga je majka identifikovala na osnovu video snimka, na kome se vidi kako pripadnici "Škorpiona" pucaju u žrtve.

Prema riječima Mašovića, utvrđeno je da su troje od šest žrtava bili maloljetni, a da su kosti koje je neko kasnije spaljivao, životinje raznosile po okolini, što je dodatno otežalo identifikaciju.

U nastavku suđenja svjedočit će još dva svjedoka.