BiH
0

Mašić povodom početka nove školske godine uputio čestitku

FENA
Damir Mašić (Foto: Klix.ba)
Damir Mašić (Foto: Klix.ba)
Povodom nove školske 2013/2014. godine federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uputio je čestitku učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i zaposlenicima u školstvu, poželjevši im što bolji uspjeh u radu te sticanju novih znanja i sposobnosti.

"Drage učenice i učenici, naši školarci, želimo vam sretan početak nove školske godine, mnogo uspjeha u učenju i vladanju te što bolje rezultate u radu. Neka vas ovaj novi početak motivira da budete još bolji i uspješniji u sticanju novih znanja, vještina i spoznaja. Posebne riječi dobrodošlice upućujemo prvačićima koji prvi put sjedaju u školske klupe jer za njih danas počinje najuzbudljiviji period života, uz želju da im školski dani proteknu u radosnom sticanju znanja i otkrivanju novih spoznaja, upoznavanju novih prijatelja i najljepših godina", navodi se u saopćenju.

Mašić je dodao da učenicima osnovnih i srednjih škola želi da školsko vrijeme provedu u kreativnosti i radu, prijateljstvu i uzajamnom uvažavanju, uz učitelje i nastavnike koji će im, zajedno s roditeljima, biti istinska podrška u učenju.

"Dragi učenici, svojim radom, trudom i zalaganjem potaknite i druge školske kolege, dijelite s drugima, budite marljivi, kreativni i odlučni, i rezultati i dobre ocjene ne mogu izostati", dodao je.

Posebnu čestitku uputio je roditeljima, jer oni su ti koji djecu izvode na pravi put, kao i učiteljima, nastavnicima i profesorima koji učenicima šire vidike i uz koje će odrastati u ljude novog vremena, sa željom da i dalje savjesno, odgovorno i dostojanstveno prenose znanje na mlade ljude.

"Slobodnim i smjelim koracima krenite naprijed, u osvajanje novih znanja i vještina te istraživačkih i naučnih postignuća, koji trebaju našoj zemlji i našem društvu", naglasio je Mašić.

Dodao je da je na odraslima obaveza da predano i intenzivno rade na osiguranju kvalitetnijih uslova obrazovanja i pružanju jednakih šansi svakom djetetu za potpun razvoj njegovih mogućnosti, sposobnosti i ukupnih potencijala, a zajednički cilj jeste naučiti dijete kako će ući u svijet odgovornosti, prijateljstva i odraslih, spremno da se nosi sa životnim problemima i izazovima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.