BiH
0

Martin Raguž u Srednjoj Bosni

FENA
Infrastrukturni projekti na području Srednje Bosne, poput brze ceste Lašva – Donji Vakuf i projekt plinifikacije Lašvanske doline, koje se otpočeli nositelji lista Hrvatske koalicije, bit će počeci novog doba razvoja ovoga područja na koji će se osloniti svi segmenti privrede i društva, izjavio je kandidat Hrvatske koalicije HDZ 1990 – HSP BiH za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž prilikom turneje po Srednjoj Bosni.

"Srednja Bosna je dio Bosne i Hercegovine i mora imati integralni dio tokom budućih ustavnih promjena. Ljudi koji ovdje žive ne trebaju tražiti utočište dalje od ovog prelijepog kraja. Ovo je naša zemlja i naš dom i tu ćemo i ostati koristeći naše prirodne i ljudske resurse za osiguranje stabilnog i kvalitetnog okruženja. Obrazovanje i kultura, u što smo se tokom ove posjete mogli uvjeriti, nositelji su javnog života, te im se, a naročito školama, mora dati prioritet u daljnjem razvoju", dodao je Raguž, saopćeno je iz njegove press službe.

Raguž je posjetu počeo u subotu obilaskom Katoličkog školskog centra u Travniku, gdje su mu predstavljene aktivnosti centra, te problematika oko rekonstrukcije zgrade koju pohađa preko hiljadu učenika.

U Travniku je obišao i Hrvatsko amatersko kazalište Travnik, kulturnu instituciju od velikog značaja za ovo područje.

U Novoj Biloj je zatim posjetio župni ured zajedno s delegacijom Hrvatske koalicije HDZ1990 – HSP BiH.

Martin Raguž je posjetio i privrednike Viteza i Busovače koji su ga upoznali s problemima vezanim uz recesiju, te s administrativnim problemima koji ih sputavaju u njihovom poslovanju.

U Hrasnom pored Busovače sudjelovao je u proslavi povodom otvorenja puta gdje su mještani iskazali povjerenje i dali mu podršku u kandidaturi za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Delegacija Hrvatske koalicije posjetila je i župni ured u Busovači, stoji u saopćenju.