BiH
274

Martin Raguž poručio iz Mostara: Bosna i Hercegovina je podvukla crtu

Klix.ba
Foto: HDZ 1990
Foto: HDZ 1990
Bijeli golubovi, kao simbol mira, poletjeli su uz poruku Martina Raguža kako je vrijeme da zauvijek podvučemo crtu pod ratove, podjele i sukobe, saopšteno je iz HDZ-a 1990.

"Vrijeme je da stvaramo bolju i sretniju budućnost naše zemlje za sve njene narode, građane i ljude koji tu žive“, poručio je kandidat za člana Predsjedništva Martin Raguž na završnom skupu HDZ-a 1990 u Mostaru.

"Veličanstven skup, pozitivna energija i pobjednička atmosfera, večerašnja je slika završnog skupa Martina Raguža HDZ-a 1990 koji je upriličen u Mostaru, a na kojem su predstavljeni kandidati i program HDZ-a 1990", navodi se u saopštenju.

U ime domaćina, skupu se obratio Zdravko Ćorić, predsjednik Gradskog odbora Mostar HDZ 1990, koji je zahvalio prisutnima na odzivu i pozvao ih da izađu u nedjelju na izbore i svoje povjerenje daju Martinu Ragužu i HDZ-u 1990.

Nositelj liste za skupštinu HNK-a i glavni sekretar HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović, kazao je kako je spreman položiti račun za mandat ministra u Vladi HNK, kojeg je obnašao posljednje tri godine. "Spreman sam pogledati vas u oči i položiti račun za svoj rad, a vi ga u nedjelju ocjenite“, kazao je Cvitanović, pritom naglasivši kako je vrijeme da i drugi učine isto.

"Jedan je Mostar, jedna je Hercegovina, jedna je naša Bosna i Hercegovina. Izgradimo je!“, poručio je nositelj liste za Federalni parlament, Zdravko Kuzman.

"Dragi narode, budi konačno sebičan i zaokruži za svoje, bolje sutra“, poručila je nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Diana Zelenika koja je pozvala prisutne da izađu na izbore i hrabro i razborito povuku crtu.

"HDZ 1990 na čelu sa Martinom Ragužem korača evropskim putem, a taj put prepoznala je joše jedna stranka“, riječi su kojima je najavljen predsjednik HP-BLOK-a, Željko Koroman koji je izrazio beskompromisnu potporu Martinu Raguž u utrci za člana Predsjedništva BiH.

"Naša vizija je evropska, zaposlena, demokratska, pravedna i multietnička Bosna i Hercegovina, zemlja ravnopravnih naroda i ljudi“, kazao je predsjednik Raguž, naglasivši kako je vrijeme da se okrenenmo budućnosti, te da otvorimo novu stranicu za našu zemlju, da se uvažavamo i izgradimo međusobno poštovanje.

"Izbor postoji, stoga ukažite povjerenje novoj i odgovornoj politici. Vrijeme je za znanje, sposobnost i vrijednosti koje će biti u korist svih naroda i građana ove zemlje“, zaključio je Raguž dodavši kako narod ima moć, a u nedjelju ima priliku da je iskoristi.

"Večerašnji prizor jasno kazuje kako je Mostar odlučio podvući crtu. Ohrabreni podrškom iz svih krajeva i gradova naše zemlje, možemo slobodno kazati kako je i Bosna i Hercegovina odlučila podvući crtu", dodaje se u saopštenju.