BiH
0

Martin Raguž iz Srednje Bosne: Ovo je naša zemlja!

Klix.ba
Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno predsjednikom Martinom Ragužem je jučer, 26. septembra, boravilo u cjelodnevnom posjeti Srednjoj Bosni.

Posjet je započeo neformalnim druženjem u Fojnici, gdje su mnogobrojni članovi i simpatizeri HDZ-a 1990, uz zajedničku kafu u opuštenoj atmosferi, imali priliku razgovarati sa predsjednikom Ragužem o trenutnom stanju, kako u Fojnici, tako i u cijelom kantonui kao i Bosni i Hercegovini u cjelini.

Da u Fojnici ne nedostaje optimizma, svjedoči svakodnevni rast potpore i prepoznavanje HDZ-a 1990 kao istinske alternative i stranke koja nudi svježinu, mladost i spremnost za preuzimanje odgovornosti.

Nakon Fojnice, Martin Raguž i izaslanstvo HDZ-a 1990 su se uputili u Kreševo, gdje su ih sa velikim zanimanjem dočekali brojni građani ovog grada i članovi HDZ-a 1990. Tome svjedoči prepuna tribina i snažna potpora putu koji zagovara Martin Raguž i HDZ 1990, putu koji će, kako je poručio predsjednik Raguž, “pokrenuti europske integracije, osigurati nova radna mjesta i sigurnu egzistenciju te stvoriti uvjete za opstanak na ovim prostorima“.

"Vrijeme je da podvučemo crtu pod sukobe, manipulacije i iseljavanja. Vrijeme je da gradimo bolju i pravedniju budućnost, ovdje i sada“, neke su od poruka koje su se mogli čuti u Fojnici, a koje govore o spremnosti da se zaustavi slobodan pad u kojem se zemlja nalazi i da se stvara bolja i sretnija budućnost.

Cjelodnevni obilazak je nastavljen posjetom Kiseljaku, gdje je također upriličeno predstavljanje programa i kandidata HDZ-a 1990.

Prepuna dvorana, pozitivna energija i želja za promjenama , jučerašnja je slika Kiseljaka.

Veliko zanimanje, svjesnost važnosti ovih izbora i spremnost da se podvuče crta, obilježilo je ovaj susret sa žiteljima Kiseljaka.

"Tu smo da zaustavimo ovaj slobodan pad i agoniju u kojoj se ova zemlja i društvo nalaze. Vrijeme je da pokrenemo resurse i potencijale kojima naša zemlja obiluje kako bi mogli stvarati nova radna mjesta, kako bi zaustavili egzoduse i migracije, a našim mladim stvorili sigurnu egzistenciju na rodnoj grudi. Ovo je naša zemlja, ovdje se može, hoće i mora živjeti bolje“, poruka je Martina Raguža iz Kiseljaka. Potpora koju artikulira HDZ 1990 iz ovih krajeva, jasno daje do znanja kako je Središnja Bosna odlučila podvući crtu, navodi se u saopćenju HDZ 1990.