BiH
39

Marš mira Sarajevo-Nezuk-Potočari 2016: Prijave do 11. juna 2016. godine

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U povodu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, Osnovna sindikalna organizacija direkcije Sarajevo "JOB" BH Telecoma direkcije Sarajevo i udruženje građana “svjedoci svog vremena” petu godinu zaredom organiziraju Marš mira "Sarajevo- Nezuk- Potoćari 2016".

Kao i ranijih godina, Marš mira kreće 03. 07. 2016. godine u 08:00 sati ispred Spomenika šehidima i poginulim borcima 101. i 102. Mtbr. Armije RBIH na Dolac Malti, a završava se 11. 07. 2016. godine u Potočarima.

Organizirana kolona iz Sarajeva priključit će se učesnicima Marša mira u Nezuku, odakle će nastaviti put do Potočara, gdje je dolazak planiran 11. jula, na dan kolektivnog ukopa i dženaze žrtvama genocida.

"Naša je obaveza praštati, ali i grijeh zaboravljati. Zato pozivamo sve one koji se osjećaju fizički spremnim da uzmu učešće u ovogodišnjem pješačkom pohodu Marš mira i na taj način sačuvaju sjećanje na nevino stradale Bošnjake Srebrenice i Podrinja", stoji u pozivu.

Svi zainteresirani se trebaju registrirati do 11. juna ove godina na web portalu www.svjedocisvogvremena.ba; putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 061/753-907.

Trasa uključuje teško prohodne brdsko-planinske i gusto pošumljene predjele sa potocima, a prolazi se i kroz šumu sa miniranim dijelovima terena. S tim u vezi se mole svi zainteresirani da se prethodno informiraju o trasi kojom će proći kolona, kao i uslovima i kodeksu ponašanja.