BiH
0

"Marš mira 2014": U toku sanacija puta kojim će se kretati učesnici

Klix.ba
Priprema trase za "Marš mira 2014“ u sklopu obilježavanja 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima teče predviđenom dinamikom, saopšteno je danas iz Organizacionog odbora.

"'Marš mira 2014' koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, a u cilju odavanja počasti žrtvama genocida, i ove godine je pored čina ukopa žrtava jedna od glavnih aktivnosti u sklopu obilježavanja 19. godišnjice genocida", navodi se u saopštenju.

U organizaciji „Marša mira 2014“ angažovano je nekoliko stotina osoba iz više institucija sa svih nivoa vlasti.

"Pripreme za 'Marš mira 2014' su u toku. Poplave koje su zadesile BiH nanijele su štetu i općinama kroz koje kolona ljudi pješači. U procesu smo saniranja puta, dva mosta i nekoliko klizišta. Radnje smo započeli na vrijeme i put će biti spreman na dan kretanja kolone iz Nezuka“, rekao je predsjednik Pododbora "Marša mira 2014" Hamdija Fejtić.

Sve informacije oko prijave za grupe i pojedince učesnike "Marša mira 2014“ kao i ostale potrebne informacije mogu se naći na stranici www.marsmira.org, te dobiti na broj telefona 066/213-116.

"Ukoliko neko učestvujete kao pojedinac, registraciju nije kasno obaviti ni 8. jula 2014. godine, u selu Nezuk, u terminu između 07.00 i 08.45 sati, prije polaska kolone. Moguće je pridružiti se Maršu u nekoj od etapa, ali su učesnici koji se naknadno priključe dužni da se jave redarima ili organizatorima pri dospijeću na mjesto prenoćišta, objavljenom na pomenutoj stranici", rekao je Fejtić.