BiH
0

Marka s motivom Međugorja najljepša marka HP Mostar za 2013. godinu

FENA
(Foto: FF PIXMOS/Klix.ba)
Svečanost proglašenja najljepše marke Hrvatske pošte Mostar za 2013. godinu upriličena je u ponedjeljak u Glavnoj pošti Mostar.

Tom prigodom za najljepšu marku HP Mostar proglašeno je izdanje marke s motivom Međugorja. Drugo mjesto podijelila su dva izdanja, Svjetski dan vatrogasaca i obljetnica rođenja Giuseppe Verdija, dok je treće mjesto osvojilo izdanje posvećeno flori, odnosno marka s stablom kostile.

Prema riječima direktorice Hrvatske pošte Mostar Sanje Sabljić, danas se prvi put od postojanja HP Mostar, odnosno njezinog osamostaljenja 2003. godine izvlači nagrada za najljepšu poštansku marku 2013. godine.

"Ta je godina uzeta kao jubilarna godina, jer je tada proslavljeno 10 godina od osamostaljenja, odnosno 20 godina od izdavanja prve poštanske marke HP Mostar", kazala je Sabljićeva, dodavši kako su poštanske marke simbol jednog naroda, tradicije te predstavljaju hobi kraljeva.

Željka Šaravanja iz sektora marketinga i odnosa s javnošću HP kazala je u izjavi za medije kako u BiH nema dovoljni filatelista iako je to vrlo lijep i najrašireniji hobi na svijetu.

Iako HP Mostar spada u kategoriju malih pošta, odnosno malih naklada poštanskih maraka, filatelisti iz cijelog svijeta sakupljaju naše marke, istaknula je ona, pritom naglasivši kako HP Mostar godišnje u presjeku izdaje 15 izdanja unutar kojih se nađe oko 25 pojedinačnih maraka.

HP Mostar u posljednjih 20 godina izdala je više od 400 poštanskih maraka različite tematike na kojima su zabilježene razne svjetske i domaće obljetnice, kulturni i povijesni događaji, blagdani ljepote, mitova, biljnog i životinjskog svijeta... Najljepša marka birana je od 23 poštanske marke izdate u 2013. godini, a o najljepšoj odlučili su glasovi pristigli na glasačkim listićima.