BiH
5

Marjanović: Očekujem da konačno usvoje moju ostavku i dovedu novog ministra

FENA
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
O Donošenju odluke u vezi sa zahtjevom za neopozivu ostavku ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damira Marjanovića zastupnici Skupštine KS se nisu mogli izjašnjavati zbog nedostatka kvoruma.

"Očekujem da Skupština KS konačno usvoji moju neopozivu ostavku zato što je to jedino logično rješenje", rekao je Marjanović za Agenciju FENA prije samog izjašnjavanja zastupnika.

Na taj način bi se, kako se nadao, stavila tačka o njegovoj ostavci i "Kanton Sarajevo uskoro bi dobilo novog kantonalnog ministra za obrazovanje, nauku i mlade".

Odgovarajući na pitanje ko bi to mogao biti izrazio je uvjerenje da postoje sposobni ljudi koji će "ovaj posao mnogo bolje raditi nego on".

Tokom rasprave, navodeći da u svom radu nije napravio ni jednu materijalnu grešku i da cijeni njegov moralni čin, premijer KS Suad Zeljković naglasio je da on fizički ništa nije mogao uraditi da spriječi proteste, zbog čega je Marjanović podnio ostavku.

"Moja namjera da vas pozovem za govornicu Skupštine KS bila je da vam omogućim da kažete da je to vaše definitivno opredjeljenje, a ne da se još uvijek traju rasprave o ovoj tački", navela je predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić.

Zbog različitih stavova iznesenih tokom rasprave o svojoj ostavci, Marjanović je rekao da nikada u životu nije dobio otkaz niti negativnu referencu, pa da i ne želi ni ovaj put, moleći zastupnike da okončaju raspravu.