Omladinski program
1

Mario Knezović (Zoster) i The Whitest Boy Alive u današnjem OP-u BHR1

Sarajevo-x.com
Svakog ponedjeljka u posljednjih 130 sedmica program BH radija1, u terminu od 14.05h do 2 sata iza ponoći, pretvara se u program namjenjen mladima i(li) onima koji se tako osjećaju – Omladinski program BH radija1.

Tako će biti i danas, a iz današnje ponude izdvajaju:

Infopol – dežurni informator OP-a, sa informacijama o stipendijama, konkursima, omladinskim kampovima, festivalima...i raznim drugim sadržajima korisnim aktivnim mladim ljudima.

Magazin Čuj BiH! i danas će obilovati raznovrsnim prilozima novinara/ki OP-a iz raznih krajeva BiH. Čujte šta se sve dešava(lo) ili će se dešavati u većim gradovima BiH, gdje smo sve bili, šta smo zabilježili...tu su i redovne rubrike (Fus pasus vs. habitus, VOP), dobra muzika, i još mnogo toga – u terminu od 15.15h do 17 sati.

Kost u grlu je aktuelni intervju OP-a. Danas nam je gost Mario Knezović, frontmen mostarskog benda Zoster, odnedavno i glumac (u filmu Cirkus Columbia, Danisa Tanovića), a razgovarali smo o svemu pomalo: o novom, promijenjenom sastavu benda, o predstojećem, trećem albumu Zostera, o politici...čućemo i kako zvuči novi Zoster, sve od 17.30h do 18.15h.

Do 19 sati u OP-u: Cinema Express (filmski žurnal), nova epizoda Magnovenja i muzičke rubrike Treći Svijet.

Od 19.05h na programu je BH Demo Liga, sa muzikom i informacijama sa domaće demo scene; od 20 sati emisija o alternativnoj muzici ex-Yu prostora – Anatomija Zvuka; a od 21.03h mixetu i mikrofon preuzima naš DJ Djoha, u novom izdanju RAM Show-a.

Noćni program OP-a – OP Raciju slušajte (i učestvujte) od 22.15h do ponoći. Biće opet svega: priloga sa različitih svirki/festivala na kojima smo bili, još jednom ćemo govoriti i o predstojećem Exit festivalu, a centralno dešavanje je priča o temi koju će za vas odabrati voditelji OP Racije – Ademir i Boris.

Deset minuta iza ponoći počinje novi Oscilator radio show, emisija koju vode osnivači prvog bh. net-labela, a iza toga (i reprize novih Magnovenja) slijedi još jedan muzičko-govorni sadržaj: slušat ćemo The Whitest Boy Alive, sjajni bend Erlenda Oye-a (Kings of Convenience), kao i intervju sa basistom ovog sastava (Marcinom Oz-om) koji je prije dvije sedmice gostovao u Sarajevu, u sklopu svoje evropske turneje.