BiH
1.1k

Marija Šerifović se družila s mališanima u Dječijem domu Bjelave

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Mališani u Dječijem domu Bjelave danas su uživali u četvrtoj radionici u sklopu projekta "Sarajevo ljubavi moja", a pozitivnoj atmosferi dodatno je doprinijela Marija Šerifović, koja je mališanima vratila osmijeh na lice.

Organizatori projekta "Sarajevo ljubavi moja" su umjetnik Sulejman Haljevac Memo i doktor Haris Mujanović, a kako su istaknuli, glavni cilj je djecu potaknuti na dodatnu socijalizaciju.

"Prethodnu radionicu smo organizirali u Domu za socijalno zbrinjavanje osoba s invaliditetom Nahorevo, a u cjelokupnom projektu učestvuje više od 70 javnih ličnosti. Centralna manifestacija održat će se 14. maja ispred SCC-a, kada će 70 javnih ličnosti i 200 volontera iz Srednje škole primijenjenih umjetnosti i Druge gimnazije Sarajevo zajedno s djecom slikati slike Sarajeva i slati pozitivnu sliku iz Bosne i Hercegovine", izjavio je za portal Klix.ba Haljevac.

Projekat je vrlo koristan za djecu, a na svakoj radionici oni naslikaju više od 20 radova. Izložba će biti organizirana 14. maja na centralnoj svečanosti.

Mališani su danas uživali crtajući, pjevajući i plešući uz Marijine pjesme, a za nju su pripremili i poklone. U razgovoru za naš portal pjevačica je kazala da se svakom pozivu koji je vezan za djecu, rado odazove.

"Iako ne volim o tome mnogo govoriti, postoje institucije i porodice kojima ja rado pomažem u Srbiji i kada god imam priliku pomognem djeci iz bilo kojeg dijela svijeta. U dogovoru s organizatorima nakon mog koncerta u Sarajevu, Dječijem domu Bjelave će se također dostaviti ono što je djeci najpotrebnije. Uvijek mi je drago izaći u susret malim, mladim i neiskvarenim bićima", kazala nam je Marija.

Na pitanje šta publika može očekivati od njenog koncerta u sarajevskoj Zetri, kazala nam je: "Marija samo stoji i pjeva", aludirajući na dobru zabavu i pozitivnu atmosferu.