Kantonalni sud u Tuzli
2

Margareta Hadžić izašla pred lice pravde

Piše: D. Brkić
Margareta Hadžić
Margareta Hadžić
Margareta Hadžić zvana Marga, kozmetičarka iz Tuzle, pojavila se danas u Kantonalnom sudu u Tuzli zbog pokušaja ubistva policajca Draženka Vujanovića iz Lukavca i tuzlanskog specijalca Mladena Divkovića.

Vatreni obračun "nekrunisane kraljice tuzlanskog podzemlja" i službenika MUP-a TK se odigrao 26. aprila u prigradskom naselju Brđani, u porodičnoj kući Hadžićeve.

Policajci su došli u pretres objekta, a Hažićeva je iz pištolja osula paljbu teško ranivši Draženka Vujanovića, dok je Mladena Divkovića od težeg povređivanja spasila pancirna košulja.

U pucnjavi je Hadžićeva ostala bez dva prsta, a teško se povrijedila nakon što je skočila s potkrovlja kuće. Hadžićeva je pod krinkom kozmetičarskog posla, prema operativnim saznanjima, rasturala drogu, a nakon što je uhapšena zbog bliskosti s njom suspendovani su policijski inspektori Ćazim Mešić i Rusmir Muftić.

Na današnjem ročištu pred Vijećem Kantonalnog suda svjedočili su specijalac Damir Salihović i instruktor za obuku policije Nedžad Musić. Suđenje se nastavlja naredne sedmice.