BiH
21

Maratonac Aco Golo istrčao od Višegrada do Mostara

FENA
(Foto: željko Miličević/Kl)
Mostarski maratonac Aco Golo stigao je danas u Mostar iz Višegrada iz kojega je krenuo jučer u 9 sati kako bi dao svoj doprinos obilježavanju desete godišnjice otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru.

Na Starom mostu dočekali su ga gradonačelnik Mostara Ljubo Bešli te mostarski umjetnik Alica Jakirević koji mu je uručio sliku.

"Sretan sam i umoran, ali ja ovo volim i nije mi teško. Razlog zbog kojeg sam odlučio istrčati ovaj maraton je deseta godišnjica obnove Starog mosta, jer ovo je moj most i most svih Mostaraca", kazao je Golo.

Istaknuo je kako je više od 230 kilometara prešao za 28 sati, kako je start i ispraćaj u Višegradu bio odličan te kako tijekom maratona nije bilo nikakvih problema.

Golo je prema Starom mostu u Mostaru krenuo od mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, spajajući tako ova dva spomenika koja su pod zaštitom UNESCO-a.

Ovom utrkom Golo je također obilježio i svoj jubilej, 30 godina od prvog ultramaratona, koji je 4. srpnja 1984. istrčao od Sarajeva do Tjentišta.