BiH
650

Maraton "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi": 250 motociklista iz Bihaća krenulo u Srebrenicu

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon planinara, biciklista i maratonaca, počast žrtvama srebreničkog genocida odat će i stotinjak motociklista iz Bosne i Hercegovine i nekoliko zemalja Evrope, koji su jutros krenuli iz Bihaća za Srebrenicu.

Sa Gradskog trga u Bihaću jutros je oko 250 motociklista krenulo put Srebrenice u sklopu Četvrtog moto maratona "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi".

Ovogodišnji maraton organizirao je moto klub "Blue Knight".

"Na ovakav način, svojstveno našem načinu života, svi zajedno želimo odati počast nevino ubijenim žrtvama srebreničkog genocida", istakao je Fuad Komić, ispred organizatora maratona, koji je pri polasku svim bajkerima poručio da se ponašaju dostojanstveno, kako i priliči razlogu zbog kojeg su se odlučili na ovaj pohod.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Moto maraton ima internacionalni karakter, s obzirom na to da pored motociklista iz BiH, učestvovuju i motociklisti iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Libije, Švicarske i Turske.

Bajkerima će se na putu pridružiti kolege iz Srednje Bosne, a večeras oko 18:00 sati trebali bi stići u Sarajevo, odnosno u kamp na Ilidži.

Polazak za Srebrenicu, sa kolegama iz Srednje Bosne i Sarajeva, planiran je sutra u 09:00 sati. Dolazak u Potočare predviđen je u nedjelju u 18:00 sati, a prije toga navratit će u Konjević Polje, gdje će posjetiti kuću nane Fate Orlović.