Mladen Ivanić
0

"Manje radnih mjesta nego prije četiri godine"

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić, kandidat Partije demokratskog progresa za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekao je večeras na Sokocu da u Republici Srpskoj (RS) ima 50. 000 radnih mjesta manje nego prije četiri godine.

Ivanić je na predizbornoj tribini PDP-a naglasio da bi svaka opština trebalo da ima vrtić za predškolsko obrazovanje, a da u poljoprivredi bude uvedena niža stopa poreza na sjeme, sadni materijal, gnojivo, đubrivo i zaštitni materijal.

Zoran Đerić, kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS za Izbornu jedinicu pet, rekao je da ova stranka planira da zadrži sjedište Javnog preduzeća "Šume RS" na Sokocu, kao i izgradnju brze ceste Lukavica - Pale - Sokolac - Rogatica - Višegrad, te projekte koji će otvoriti nova radna mjesta i pokrenuti privredu.

On je naglasio da će ova stranka zahtijevati da se počne sa izgradnjom nove bolnice u Kasindolu, jer stanovnici Istočnog Sarajeva zaslužuju bolje uslove zdravstvene zaštite.

Đerić je istakao da sredstva Investiciono razvojne banke ne bi trebalo da se raspoređuju po stranačkoj liniji, već da budu dostupna svim građanima, i dodao da boračkoj populaciji u RS ne bi smjela biti ukidana prava. 

Nosilac liste ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH Zoran Tešanović rekao je da će se PDP zalagati za otvaranje više radnih mjesta, reformu poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja i drugačiji odnos prema penzionerima. 

Na predizbornom skupu u Sokocu predstavljeni su kandidati stranke za Narodnu skupštinu RS i parlament BiH.