BiH
0

Manifestacija "Probudite se"

Sarajevo-x.com
Savez udruženja za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom, volonteri i korisnici, organizuju treću po redu manifestaciju „Probudite se“. Akcija će se održati 03. juna, od 10:00 do 17:00 na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović.

U sklopu ove manifestacije održat će se prodajna izložba radova osoba sa posebnim potrebama iz cijele Bosne i Hercegovine. Na izložbi ćete moći vidjeti i kupiti prelijepe proizvode ručne izrade na kojima naši korisnici u 25 udruženja, zavoda i radionica rade tokom cijele godine. Isti dan bice održana i slikarska kolonija na temu „Probudite te“ čiji će učesnici biti slikari iz udruženja i sa likovne akademije.

Cilj ove manifestacije je da se naše društvo upozna sa istinskim mogućnostima osoba sa posebnim potrebama, da razbijemo predrasude o ovoj populaciji, da se prodajom proizvoda prikupe sredstva za dalji rad radionica, te da putem donacija prikupimo sredstva za unaprjeđenje rada radionica, kao i osnivanje novih radionica i dnevnih centara. U sklopu manifestacije održat će se i slikarska kolonija osoba sa posebnim potrebama i umjetnika.

Dođite da se upoznamo i družimo, uvjerite se da i oni znaju stvarati, da se i oni vole smijati, da su dio istog društva.. Učinite da njihova sreća bude veća.