Programi za sve generacije
0

Manifestacija "Dani o Allahovom poslaniku"

FENA
Povodom početka manifestacije "Dani o Allahovom poslaniku - selam, ja Resulullah" u prostoru Istiklal džamije na Otoci održana je danas pres-konferencija.

Cilj ove tradicionalne manifestacije jeste da promovira univerzalne vrijednosti iz života poslanika Muhammeda te istaknu najdublja osjećanja ljubavi i poštovanja prema njegovoj ljudskoj i poslaničkoj veličini.

O značaju manifestacije te o njenom sadržaju govorili su glavni imam Medžlisa IZ-a Sarajevo mr. Ferid ef. Dautović i zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo.

Dautović je rekao da je ovo manifestacija koja će pokazati svojom porukama ljubav prema Muhammedu a.s. Malik.ef. Šljivo je govorio o raznolikom programu manifestacije.

U okviru manifestacije koja počinje 4. februara i traje do 9. marta uključeni su programi za djecu, omladinu, tj. programi za sve generacije.

Tu su predavanja o Poslaniku koja će držati Hilmo Neimarlija, Dževad Hodžić, Ismet Bušatlić, Nedžad Grabus, dramski prikaz "Karađoz-beg" koji će izvesti učenici Karađoz-begove medrese iz Mostara, druženje s Nedžadom Ibrišimovićem, večer ilahija i kasida, promocije knjiga, izložbe...

Otvaranje prvog programa manifestacije bilo je nakon pres-konferencije otvaranjem izložbe kaligrafskih radova Ćazima Hadžimejlića.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za večeras ispred Čaršijske džamije, gdje će se uz druženje posjetioci počastiti kolačima i sokovima.