Milorad Dodik
0

Mandatar iduće sedmice, vlada do polovine decembra

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da namjerava saopštiti ime mandatara početkom naredne sedmice, kako bi nova Vlada RS bila formirana do polovine decembra.

Dodik je, tokom konsultacija za izbor mandatara za sastav Vlade RS sa predstavnicima Omladinskim savjetom RS i Studentske unije RS, naglasio da organi i institucije RS imaju namjeru da poboljšaju ukupni položaj mladih i studenata u društvu, što uključuje stvaranje još kvalitetnijih uslova za smještaj studenata i odvijanje nastave.

Tokom sastanka razgovarano je o položaju mladih i studenata u RS i načinima poboljšanja njihovog statusa u društvu, saopšteno je iz Biroa za za odnose sa javnošću predsjednika RS.

Zajednički je konstatovano da je dosadašnja saradnja ovih organizacija sa Vladom RS bila dobra i izraženo uvjerenje da će takva praksa biti nastavljena i ubuduće.

Predstavnici Omladinskog savjeta i Studentske unije RS izrazili su zadovoljstvo što je u procesu konsultacija za izbor mandatara za sastav Vlade RS predsjednik Dodik, osim političkih partija, odlučio da konsultuje i predstavnike organizacija i udruženja koja predstavljaju različite kategorije stanovništva.