BiH
4

Mališanima SOS Dječijih sela u BiH osigurana zaliha mlijeka za tri mjeseca

Domaća mliječna kompanija Lactalis BH povodom obilježavanja Svjetskog dana mlijeka donirala je 5 tona mlijeka za mališane u SOS Dječijim selima BiH. Tim povodom, predstavnici ove kompanije posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu i zajedno sa SOS porodicama obilježili ovaj dan.

Prema riječima direktora SOS Dječijeg sela u Sarajevu, Damira Mahmića, ovom vrijednom donacijom će se pokriti sve potrebe za nabavku mlijeka u SOS Dječijim selima BiH za naredna tri mjeseca.

"Želim zahvaliti kompaniji Lactalis BH, našem starom prijatelju, koji kroz donacije u mlijeku i mliječnim proizvodima pruža značajnu podršku SOS porodicama. Budući da SOS Dječija sela BiH trenutno u porodičnom modelu brige imaju 270 djece, procjenjujemo da naša potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda na godišnjem nivou iznosi preko 60.000 KM. Na broj djece o kojoj se svakodnevno brinemo, svako pokriće troškova je iznimno vrijedan poklon. Hvala kompaniji Lactalis BH za kontinuiranu podršku našem radu. Ovako posvećeni prijatelji nam pomažu u pružanju najkvalitetnije brige o djeci", istakao je Mahmić.

Darivanjem SOS Dječijih sela BiH Lactalis BH želi potaknuti i druge kompanije da ovakvim i sličnim aktivnostima pruže podršku, sigurnost i kvalitetniji život djeci bez roditeljskog staranja koja su u SOS porodičnom modelu brige.

"Zajedničkim snagama i društveno odgovornim projektima želimo doprinijeti razvoju lokalne zajednice te pomoći onima kojima je pomoć prijeko potrebna", kazao je voditelj marketinga kompanije Lactalis BH, Haris Kadenić.

Na ovaj način za mališane je osigurano mlijeko vrhunske kvalitete proizvedeno u mljekari Inmer iz Gradačca, a koja posluje u okviru kompanije Lactalis BH.

Svjetski dan mlijeka prvi put je obilježen 2001. godine u mnogim državama širom svijeta, te se od tada pa do danas svake godine povećava broj država koje sudjeluju u obilježavanju ovog važnog dana.