BiH
0

Mališani u Mostaru odigrali Mini ligu šampiona

Klix.ba
Na isti dan kada su na Allianz Areni snage odmjerili Bayern i Chelsea, 450 mališana iz Mostara, Sarajeva i Pala odigrali su svoju Mini ligu šampiona ispred tržnog centra Mepas Mall u Mostaru.

Cilj njihove Mini lige šampiona, koju su organizovali Open fun football school i Unicredit banka, bio je samo jedan – osmijeh na dječijem licu i zabava. U takmičenju je učestvovalo 450 djece iz SOS dječijeg sela u Mostaru i vrtića u Sarajevu, Mostaru i Palama.

Sa djecom su radili treneri i instruktori na 15 zabavnih stanica. Posebne radionice su organizovali sponzori takmičenja UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Mepas mall, Alfatherm, Microsoft, SOS Kinderdorf i British council.

“UniCredit je ponosni sponzor UEFA Lige prvaka te smo veoma sretni što je i Mini liga zaživjela već drugu godinu. Kao i svaka liga, i Mini liga šampiona će imati svoje finale. Takmičenje će biti održano uz zabavu i igru, prema fair play pravilima, te uz istovremenu edukaciju posmatrača o pravilnom i fer navijanju“, izjavio je Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank.

Djeca su bila podijeljena u dvije ekipe, Bayern i Chelsea, a na kraju dana su svi bili pobjednici. Svi su zadovoljni napustili terene i sa osmijehom na licu.