BiH
42

Mališani se u Gradačcu družili sa Zmajevima

Klix.ba
Mliječna industrija Zott upriličila je druženje bh. Zmajeva, djece iz Sarajeva i Gradačca te predstavnika brojnih medijskih kuća iz naše zemlje.

"Raduje nas što smo ugostili bh. reprezentativce u fudbalu i želimo im mnogo uspjeha na Svjetskom prvenstvu. Ovim druženjem posebno smo usrećili djecu iz Sarajeva i Gradačca kojima su bh. Zmajevi poručili da se samo trudom i zalaganjem mogu postići vrhunski rezultati u svim oblastima života", istakao je Jure Bojnec, direktor Zotta za jugoistoču Evropu.

Prisutni su se naročito obradovali radionici u kojoj su djeca imala priliku da zaigraju fudbal "na male" s našim reprezentativcima, da se okušaju u driblanju lote između čunjeva ali i da iskažu svoju kreativnost crtajući omiljene fudbalere.

"Svako druženje s djecom nas posebno raduje. Njihova iskrenost i osmijesi na licima daju nam dodatni podstrek da budemo bolji ljudi i da ostavimo srce na terenu", kazao je Miralem Pjanić.

Učenici, reprezentativci i novinari dobro su se zabavili i za vrijeme ručka, kada su pravili brkove od mlijeka, jogurta, ali i od dobro znanih slastica Monte i Jogobella.

"Društvenoodgovorno djelovanje je utkano u politiku našeg poslovanja. Donirali smo i 10 paleta Zott Natura mlijeka za porodice, koje su najviše stradale u ovim poplavama.U našoj tvornici prerađuje se oko 20 miliona litara mlijeka godišnje, a više od 90 posto proizvodnje namijenjeno je za izvoz. Mi smo moderna tvornica koja drži do kvalitete proizvodnog procesa te odabira sirovina, uz domaću radnu snagu i njemački know how", poručila je Indira Omeragić, suvlasnica kompanije Mliječni put, koja predstavlja Zott u BiH.