"Dječija nedjelja" u KS
0

Mališani iz Sarajeva se druže i uče zajedno

Sarajevo-x.com
Foto: Gugu.ba
Foto: Gugu.ba
U Kantonu Sarajevo će se u periodu od 5. do 11. oktobra tradicionalno obilježiti "Dječija nedjelja" u sklopu koje će se održati sportska takmičenja, edukativne radionice, pozorišne predstave, interaktivne igre, diskusije i niz drugih aktivnosti. O nekim već provedenim, piše gugu.ba.

Tokom trajanja planiranih aktivnosti iskoristit će se prilika da se više nego inače govori o pravima djeteta i skrene pažnja društvene zajednice na brigu o djeci, a sve s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih potreba i poštivanja prava koja su regulisana "Konvencijom UN-a o pravima djeteta" iz 1990. godine.

Drugi dan obilježavanja "Dječije nedjelje", u utorak 6. oktobra, u vrtiću "Dječiji grad" na Mojmilu, održana je predstava "Vrtić - moj drugi dom" u organizaciji Ministarstva za rad i socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglica KS i JU "Djeca Sarajeva".

"Međunarodna manifestacija pod nazivom "Dječija nedjelja" je jako propraćena manifestacija i u svijetu, koja promoviše dijete kao socijalno biće koje uči i razvija se kroz druženje sa roditeljima i prijateljima. Priredbe se organizuju da bi se pokazalo kako i najmanja djeca mogu da uče i nastupaju zajedno", istakla je jedna od vaspitačica u vrtiću "Dječiji grad". Predstavi su prisustvovali djeca i roditelji iz drugih vrtića, a svi zajedno su se zajedno družili, upoznavali i razmjenjivali iskustva. www.gugu.ba