BiH
86

Mališani danas uživaju u Kids Kinđurijadi u sarajevskom Domu mladih

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Danas se u sarajevskom Domu mladih održava još jedna Kids kinđurijada, događaj koji će okupiti mališane i njihove roditelje sa ciljem zabave i edukacije kroz zabavu. Kinđurijadu će djeca sa svojim roditeljima moći posjetiti do 18 sati.

Od 12 do 15 sati, Dom mladih je posjetilo oko 500 dječaka i djevojčica. Glavni događaj Kinđurijade je interaktivna predstava Super Vitaminko u kojoj će mališani učestvovati u kreiranju same predstave, te Disco party.

"Zabava još uvijek traje, djeca su divna, lijepo se zabavljaju, a roditelji su ove godine opušteni jer imamo prekrasne volontere i volonterke koji se sve vrijeme brinu o djeci, tako da je sve podređeno njima", kaže za Klix.ba Mirela Franković ispred organizacionog tima Kids Kinđurijade

Dodaje kako u BiH generalno nedostaje dječijih sadržaja, tako da su svi događaji ovakvog tipa dobrodošli budući da se na ovaj način djeca mogu zabaviti i nešto naučiti.

Kids Kinđurijada je namijenjena djeci od pet do 13 godina. Prioritet je zabava, ali i to da se kroz tu zabavu nešto nauči. Ove godine su najmlađi učili o važnosti lične higijene, zaštite životnog okoliša i osnovnim životnim stvarima o kojima Evropske zemlje itekako vode računa.

Mirela Franković za Klix.ba navodi kako je njihova želja da Kids Kinđurijada ode i u druge gradove, te se nadaju da će pronaći prijatelje koji će ispratiti njihovu priču kako bi u budućnosti posjetili i ostale bh. gradove ili pak djecu iz drugih gradova doveli u Sarajevo.