BiH
46

Mali Magacin Kabare ponovo u posjeti djeci Doma "Bjelave"

FENA
Članovi Malog Magacin Kabarea (MMK), polaznici radionice gitare i muzike, posjetili su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja "Bjelave" u Sarajevu i za njih upriličili projekciju filma "Ljubav", rad kolega iz "Radionice kreativnosti i mašte". Potom su sa edukatorima Irhadom Kuduzom i Harisom Saračevićem izveli program klasičnih i popularnih rock-n-roll melodija pripremljenih za ansambl gitara.
Foto: FENA
Foto: FENA

Kad su prvi put, prije dvije godine, posjetili Dječiji dom "Bjelave" i predstavili im program odmah su, kako se ističe u saopćenju za javnost, znali da se rodilo neraskidivo partnerstvo i drugarstvo.

"Sva djeca, kako učesnici tako i izvođači uživala su u tom procesu čime su i preslikali temu filma "Ljubav" - navodi se iz MMK-a.

Foto: FENA
Foto: FENA

MMK najavljuje organiziranje ljetnjih kampova u periodu od 22. juna do 10. jula i od 17. do 29. augusta, a za jesen početak novog semestra kad će se moći pridružiti i novi članovi.

"Djeca od šest do 14 godina zainteresirana za kreativna druženja uz zabavno učenje o umjetnosti moći će se pridružiti i učestvovati u novim predstavama koje će Mali magacin kabare predstaviti na kraju semestra", saopćio je MMK.

Foto: FENA
Foto: FENA

Današnja posjeta bila je druga dosad posjeta članova MMK-a djeci Doma "Bjelave". Prvi put u junu 2012. godine polaznici MMK izveli su predstavu "Zulfo Pićolini i Kerim plesač u zemlji klovnova", te održali kratki koncert gitare.