BiH
13

Mali heroji uljepšali vrijeme na klinici: Duga za osmijeh i nadu

Piše: M. N.
Mali heroji smješteni na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu trude se da svaki dan uljepšaju sami sebi i izazovu osmijeh na licima jedni drugima.

S obzirom na kišovito i tmurno vrijeme koje vlada ovih dana, dječica su odlučila unijeti svjetlosti napravivši dugu. Šarene boje simboliziraju radost i nadu potrebnu za svakodnevnu borbu kroz koju prolaze.

Uprkos tome što su im ruke natečene od injekcija i igala, i što redovno primaju teške terapije, dječica su uzela papir, boje i makaze te napravili ovu dugu koja im je uljepšala tmurne dane na klinici.

Inače, u toku je izgradnja Roditeljske kuće u kojoj bi se ova dječica nalazila sa svojim porodicama kada ne primaju terapiju da je izgrađena. Radovi na izgradnju teku brzo i ove sedmice vršena je izrada za ploču suterena, armiranje i betoniranje ploče. Ukoliko želite pomoći izgradnju Roditeljske kuće to možete učiniti pozivom na broj telefona 090 292 014 i tako donirati 3 KM, te uplatama na žiro račun 161 00000 388 901 24.

Olakšajmo borbu malim herojima.