BiH
232

Mali heroji proslavili Noć vještica: Kostimima na jedan dan otjerali "strašnog zmaja"

Piše: M. N.
Mali heroji koji se bore s opakom bolešću proslavili su na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu Noć vještica. Iako se u BiH ne obilježava posebno, djeca se uvijek obraduju maskenbalu.

"To je dan kada se mogu maskirati i biti bilo ko iz njihove mašte. Mogu biti strašni i jaki i otjerati ružnog zmaja koji predstavlja njihovu bolest. Tako je i bilo. Barem na jedan dan, dječica su zaboravila gdje se nalaze i uživala", saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka.

I kao što vidite na fotografijama, djeca su bila maštovita. Tako su Hematoonkološko odjeljenje "naselili" drakule, vile, vještice, žive bundeve, duhovi, čarobnjaci, leptirići, bubamare i brojna druga slatka stvorenja.

"Veseloj zabavi su se pridružile i doktorice i medicinske sestre. Bilo je hrabrih mališana koji su bili primorani da ostanu u krevetiću, pa smo ih bodrili i donijeli im balone u njihove sobe", rekli su iz Udruženja.

Da bi dan bio ispunjen veselom atmosferom i pjesmom, pobrinula se Nejra Musić, pripadnica grupe MladiCe - omladinci izliječeni od raka. Dan je bio pun smijeha, pjesme i optimizma, koji služe da napune baterije roditeljima i malim herojima i za nove bitke koje ih čekaju na putu ka ozdravljenju.