BiH
64

Mali heroji na korak bliže do Roditeljske kuće: U toku izgradnja drugog sprata

Klix.ba
Završeni zidovi druge etaže
Radovi na Roditeljskoj kuću u kojoj će biti smješteni mali heroji koji se bore protiv opake bolesti raka ušli su u devetu sedmicu.

"Završeni su zidovi iznad prve etaže i vrši se priprema za ploču iznad druge etaže. Također, postavljane su kanalizacone cijevi i termo izolacija oko prizemnog dijela objekta", saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka.

Vlasnici pojedinih firmi doniraju materijale, a Udruženje Srce za djecu koja boluju do raka pozvalo je sve dobre ljude da pomognu u materijalu ili novčano, koliko su u mogućnosti, kako bi mali heroji dobili topli dom u kojem će im tokom teške i duge borbe biti omogućen boravak s roditeljima.

Projekt Roditeljska kuća predstavlja građevinski objekt sa 666 metara kvadratnih korisnog prostora za stanovanje sa kompletnom infrastrukturom prilagođen za korištenje po principu 10 jednosobnih jedinica i sanitarnim dijelom, zajedničkom kuhinjom za cijeli objekt, te odvojenim prostorijom za Udruženje, soba sa psihologa i posebnom prostorijom za igraonu za djecu u funkciji jednodnevnog boravka. Objekt se gradi u krugu Pedijatrijske klinike KCUS na zemljištu koje je dobilo od Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Izgradnja je počela 31. marta, a vrijednost projekta iznosi 1,2 miliona KM. Za izgradnju je potrebno još novca i ukoliko ste u mogućnosti pomoći to možete učiniti pozivom na broj telefona 090 292 014 i tako donirati 3 KM, te uplatama na žiro račun 161 00000 388 901 24. Ukoliko želite donirati materijal za izgradnju kuće, pozovite 062 599 344.

Pomozimo malim herojima u njihovoj borbi za život!