Sastanak u Vladi FBiH
0

Malezija finansira studiju izvodljivosti aerodroma Visoko

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine dr. Nedžad Branković, sa federalnim ministrom prometa i komunikacija Nailom Šećkanovićem, primio je jutros u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Odjela za ekonomsko planiranje pri Kabinetu premijera Malezije koju predvodi šef Odjela za prekookeanske projekte Tan Sri Dato Ir.Hj. Zaini Omar.

Bila je to prilika za završne razgovore o izradi Studije izvodljivosti o izgradnji aerodroma Visoko koju bi radila i finansirala malezijska strana, u okviru kontinuirane saradnje na pomoći razvoju Bosne i Hercegovine.

Zahvalivši se na dosadašnjoj pomoći i angažmanu Malezije u našoj zemlji, premijer Branković je ocijenio da je izrada ove studije pravi put za odgovore na, do sada, otvorena pitanja u vezi izgradnje ovog međunarodnog aerodroma.

Malezijskoj delegaciji, u čijoj je pratnji bio i ministar ove prijateljske zemlje u Bosni i Hercegovini Zulkifli Adnan, premijer Branković je ponudio i saradnju u okviru drugih projekata koje Federacija BiH kani realizirati u oblasti transporta, o kojima će ih, za vrijeme posjete našoj zemlji, bliže upoznati federalni ministar prometa i komunikacija.

Današnjim razgovorima u Vladi Federacije BiH prisustvovali su zamjenik direktora Direkcije za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine Đelal Hasečić i direktor Direkcije za civilnu avijaciju u FBiH Amadeo Mandić.