BiH
0

Malena Luna izgubila bitku s bolešću

Sarajevo-x.com
Djevojčica Luna Osmanagić oboljela od rijetkog tumora limfnih žlijezda, izgubila je bitku s ovom opakom i strašnom bolešću. Luna je imala samo nešto više od godinu i pol kada je preminula dok je bila u Minhenu na hemoterapijama. Nažalost, one je nisu mogle spasiti.

Luna Osmanagić izgubila je bitku sa strašnom bolešću, tačnije rijetkom tumoru limfnih žlijezda. Iako je bila izmještena u Minhen gdje primala hemoterapiju i ostalo potrebno liječenje, njeno zdravstveno stanje bilo je sve lošije.

Njena je porodica pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom "Izliječimo malu Lunu" kako bi platili liječenje u Njemačkoj, u minhenskoj bolnici - specijaliziranoj za vrstu oboljenja od kojeg je bolovala i malena Luna.

Mnogi dobri ljudi iz Bosne i Hercegovine, ali i regije te dijaspore odazvali su se na akciju i donirali novac potreban za liječenje. Nažalost, hemoterapije i liječenje nisu mogli spasiti ovu malenu djevojčicu.

Ovim putem redakcija portala Sarajevo-x izražava saučešće roditeljima malene Lune, porodici Osmanagić te njihovim prijateljima.