BiH
0

Majstorska radionica Damira Šagolja

Sarajevo-x.com
Program radionice će sadržavati multimedijalno predavanje i razgovor sa učesnicima i učesnicama radionice. Predavač će podijeliti svoja iskustva i zapažanja sa različitih zadataka na kojima je bio angažiran od Balkana, do Bliskog istoka i Amerike.

Osim primjera iz vlastite prakse Šagolj će obuhvatiti teme koje se bave načinom rada svjetskih fotografskih agencija danas, te kako se on iz dana u dan mijenja. Učesnici i učesnice će dobiti certifikat o završenoj radionici koji potpisuje Damir Šagolj i Mediacentar Sarajevo.

Damir Sagolj je studirao na energetskom fakultetu u Moskvi. Paralelno s tim, pohađao je časove na Moskovskoj državnoj akademiji za film. 1991. godine vraća se u Sarajevo i počinje raditi kao asistent-fotograf u studiju PhotoDesign. Tokom rata potpisuje prvi fotonovinarski ugovor u Press agenciji Sipa. 1996. godine pridružuje se Reutersu.

Novinske priče i reportaže objavljivao je u slijedećim novinama i magazinima: The Time, The Newsweek, Paris Match, The Life, Der Stern, Der Spiegel, The New York Times, The Washington Post. Pokrivao je kao fotoreporter najznačajnije svjetske vijesti, događaje i ratišta.

Participacija za petodnevnu radionicu iznosi 380 KM (194 eura) s mogućnosću plaćanja u ratama. Učesnici i učesnice snose troškove puta i boravka u Sarajevu.

Svi zainteresirani za učesce na radionici svoju prijavu (kratku biografiju sa ličnim kontaktima) mogu poslati na e-mail adresu [email protected].