Sarajevo
0

Majstori grafita i MC-evi oduševili prolaznike

Sarajevo-x.com
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Danas je u Sarajevu upriličen ulični show ispred BBI centra, na kojem su se predstavili majstori grafita i MC-evi. Bio je to dio Canyon Roadshow karavana "10 gradova u 10 dana", na kojem se predstavlja razigrani, mladi i dinamični lifestyle brend.

Najviše pažnje na sarajevskoj promociji izazvalo je šest grafitera koji su u dva tima radili grafite ukupne dužine 20 metara. Također, dio sarajevskog showa bio je nastup Capital City Crewa, DJ Naneta, dok su prolaznike pored grafitera zabavljali skejteri i ulični plesači i plesačice grupe Avantgard. Pažnju prolaznika privukao je i sportski auto specijalno prilagođen za ovu promociju.

"Graffiti Limited Edition serija omogućava mladim ljudima da se izraze, kao što i su i sami grafiti dio komuniciranja i slanja poruka", istakla je Catherine Lazure-Guinard, menadžerica korporativnih komunikacija kompanije Canyon.

Preko 5% profita od prodaje će biti donirano u humanitarne svrhe, u programe pomoći djeci. Proizvodi će se moći kupiti do kraja 2010. godine.

Canyon Roadshow prolazi kroz sljedeće gradove: Varšava, Prag, Budimpešta, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Beograd, Sofija, Bukurešt, nakon čega će se vratiti u Holandiju. Svaki od ovih događaja ima službenu prezentaciju za najveće kupce i medije.