BiH
2

Majkić: SNSD neće biti na glasanju o Zvizdiću

FENA
Dušanka Majkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dušanka Majkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Poslanica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dušanka Majkić kazala je danas novinarima da poslanici ove stranke neće prisustvovati sutrašnjoj sjednici tog doma.

Naime, poslanici te stranke odbijaju prisustvovati sjednicama sve dok se s pozicije predsjedavajućeg Doma ne smijeni Šefik Džaferović (Stranka demokratske akcije - SDA).

Oni smatraju da Džaferović ne može obavljati funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma, s obzirom na to da su u proteklom mjesecu izrečene, kako ocjenjuju, veoma kvalificirane optužbe o tome da Džaferović nije spriječio niti kasnije procesuirao ratni zločin nad Srbima u BiH.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice trebalo bi se naći imenovanje Denisa Zvizdića (SDA) za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, ali Majkić je danas pojasnila da se, pošto sjednici neće prisustvovati, o tom prijedlogu neće ni izjašnjavati.

"Zvizdić potječe iz nekog drugog kruga i mi nemamo šta da ga podržavamo. Neće nas biti da ga podržimo", zaključila je Majkić.