BiH
45

Majkić: Ne treba bit naivan, iza odluke o objavi rezultata popisa stoji HDZ BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Iza odluke o objavi rezultata popisa definitivno stoji Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i ova odluka vezana je za Zakon o igrama na sreću koji treba biti donesen u Parlamentu FBiH, ocijenila je zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

Ona je dodala kako zna šta se može očekivati jer niko nije mogao pretpostaviti da će biti upitno da se u najvišem zakonodavnom tijelu jedne zemlje povede rasprava o ovako bitnoj temi.

Majkić je dodala kako je javnost zasuta informacijama vezanim za pitanje popisa te da je parlamentarna većina dogovorila da se ne ide po svaku cijenu s donošenjem odluke.

"Dogovor je bio da se ide u izmjene zakona i da se odluka pomjeri za poslije izbora. Odjednom je stigla naredba da se ovako uradi. Ne treba bit naivan, iza toga stoji HDZ BiH jer je njihov direktor Agencije za statistiku BiH, a sigurno je to vezano za Zakon o igrama na sreću koji treba biti donesen u Federaciji BiH", kazala je Majkić.

Na kraju je zaključila kako će zastupnici iz SNSD-a sačekati završetak današnje sjednice i da će vidjeti "ko je kome šta isplaćivao ovakvom odlukom".