Sarajevo
0

Majkić, Belkić i Ljubičić sastali se s delegacijom Norveške

FENA
Predsjedavajuća Doma naroda Dušanka Majkić i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić razgovarali su danas u Sarajevu sa zamjenicom ministra vanjskih poslova Kraljevine Norveške Elisabeth Walaas, Kjetil Koberom iz Odjela za zapadni Balkan ministarstva vanjskih poslova i ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH Jan Braathuom.

Majkić je naglasila da BiH i Kraljevina Norveška imaju tradicionalno dobre odnose, dok je Belkić ukazao na kvalitetan rad dosadašnjih ambasadora Kraljevine Norveške u BiH.

Zamjenica ministra vanjskih poslova Norveške Elisabeth Walaas je predsjedavajuće domova Parlamentarne skupštine BiH obavijestila da od 1. maja ove godine na snagu stupaju vizne olakšice za bh. građane koji putuju u Kraljevinu Norvešku i da će ova zemlja podržati kandidaturu BiH za nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti 2010. - 2011. godine.


Delegaciju Kraljevine Norveške primio je danas i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisija za evropske integracije Drago Ljubičić koji je istakao da se većina političara u BiH zalaže za ulazak u Evropsku uniju, te da će proces evroatlantskih integracija pomoći da se prevaziđu trenutni problemi s kojima se suočava BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.