BiH
0

Majke Srebrenice razočarane što su Karadžić i Mladić još na slobodi

FENA
Kao i svakog 11. dana u mjesecu i danas su se majke Srebrenice okupile pored tuzlanske „Pinge“, odakle su, krećući se kroz grad, do Trga žrtava Srebrenice još jednom podsjetile na stradanje Bošnjaka Srebrenice i zatražele da se 11 godina nakon ovog zločina konačno rasvijetili sudbina velikog broja nestalih.

"Sve se slažemo u jednom, da se to htjelo i da je bilo imalo volje Karadžić i Mladić bili bi u Međunardonom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu a istina o našim najmilijim već bi odavno bila poznata", poručuju žene Srebrenice.

Veliki broj grobnica koje se iskopavaju na području Podrinja na najbolji način svjedoče kakve teške trenutke su prolazili žitelji Srebrenice tog kobnog jula 1995. godine. Majke Srebrenice ali ne samo ovog grada nego i Vlasenice, Bratunca, Zvornika, Žepe i danas su poručili domaćim, ali i inostranim institucijama da će istrajati u svojim namjerama da se rasvijetle sudbine svih nestalih.

"Nećemo odustati sve dok se ne bude pojedinačno saznala istina za svakog od naših najmilijih", poručile su sa današnjih mirnih protesta u Tuzli majke Srebrenice.