"Neka se srami svijet!"
0

Majke Srebrenice i Žepe razočarane 'ustupkom zločincu'

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Udruženje Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" smatra da je dopuštenje Momčilu Krajišniku da posjeti bolesnu majku novi udarac na pravdu, ali i korak dalje od pomirenja.
  • Još jednom Evropa i svijet prave ustupke zločincima, ne obraćajući pažnju na žrtve i njihova osjećanja, stav je Udruženja, koje u saopćenju za javnost poručuje cijelom svijetu da se treba sramiti kada je "jedna majka živog i zdravog zločinca bitnija od desetine hiljada uplakanih majki koje je on ucvilio".

Za članice Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" nejasno je koji su to humani razlozi dopustili Krajišniku da posjeti bolesnu majku.

"Možda bi nam to bilo jasno da na svojim plećima ne nosimo teret koji su nam nametnuli Krajišnik i slični njemu, a potom Evropa, evo gotovo petnaest godina, gleda kako nas taj teret lomi", navedeno je u saopćenju.

Na konstataciju da se Momčilu Krajišniku, nakon što mu je smanjena zatvorska kazna za sedam godina, pravi još jedan ustupak, Udruženje dodaje i svoju razočaranost "što niko od 'probosanskih' zvaničnika nije uputio protest na odluku da se Krajišniku dozvoli boravak na Palama".

-Neka se srame i “patriote” ove zemlje. A za manje od mjesec dana svi će pohrliti u Potočare na dženazu naše djece, ne bi li ih neko slikao, poručile su majke iz ovog udruženja.