Porodica očajna
0

Majka umrla na porođaju, ostalo petero gladne djece

Sarajevo-x.com
Seniha Huseinbegović (Foto: San)
Seniha Huseinbegović (Foto: San)
Mahira Karić i njeno novorođenče pronađeni su prije nekoliko dana mrtvi u stanu u ulici Žunovačka u Hadžićima. Uzrok smrti je najvjerovatnije iskrvarenje tokom porođaja. Iza Mahire je ostalo petero gladne djece. O njima sada brinu nana i djed.

Adna, Merim, Nejra, Armen i Jasmin od smrti majke i tek rođenog brata žive kod nane u kući, nedaleko od Hadžića u Krmećem dolu, u neopremljenim sobama. Od ionako male penzije nana Seniha Huseinbegović i njen suprug ne mogu prehranjivati petero djece.

Otac Adnan Karić privremeno je zaposlen u Njemačkoj, međutim ni tamo ne može zaraditi dovoljno da prehrani svoju veliki porodicu.

Vratio se iz Njemačke kako bi ukopao suprugu i sina i vjerovatno će, da bi omogućio svojoj djeci iole pristojan život, morati ponovo otići.

Podsjećamo, mrtvu Mahiru Karić i mrtvo muško novorođenče pronašla je 12 godišnja Adna, koja je odmah pozvala komšinicu. Iako je Hitna pomoć brzo došla, Mahiri i njenom sinu nije bilo pomoći.

Djeca su uglavnom još mala da bi razumjela šta se zaista dogodilo, no Mahirina majka Seniha je veoma zabrinuta.

Suprug i ona su prije izvjesnog vremena prodali stan i kupili kuću, međutim sobe nisu opremljene i nana nema gdje djeci da skuha ručak.

Sve što želi je da omogući svojim unucima da kao i ostala djeca imaju normalan život i djetinjstvo.

Svi oni koji mogu i žele pomoći porodici Karić mogu to učiniti putem računa u Raiffeisen banci.

161 00000000000 11

Broj štednog računa: 090055001-3