BiH
15

Majka Nervese Ejupović: Vraćamo je u Sarajevo, pomozite da nađemo smještaj

Piše: N. J.
Nervesa Ejupović
Nervesa Ejupović
Nevzeta Ejupović, majka teško oboljele Nervese Ejupović koja je na liječenju u Zagrebu, u razgovoru za Klix.ba je navela kako će još večeras izvesti svoju kćerku iz zagrebačke bolnice, zbog nepovjerenja prema tamošnjim doktorima, i vratiti se u Sarajevo.

Nevzeta nam je telefonom iz Zagreba poručila kako sumnja u ljekare u Klinici Rebro u Zagrebu, te poziva sve nadležne institucije i medije da joj pomognu da Nervesu smjesti na liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu ili u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Nevzeta nam je kazala da su deseci prijatelja porodice Ejupović već kontaktirali dvije bolnice u Sarajevu sa zahtjevom da se Nervesa liječi kod njih, ali ona još uvijek nema informacija o tome šta je odlučeno.

"Čekam da mi daju povratnu informaciju, kako bih još večeras izvela svoju kćerku iz bolnice Rebro i vratila se u Sarajevo", rekla je Nevzeta.

Podsjetimo, studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Nervesa je u februaru prošle godine saznala da boluje od raka limfnih čvorova. Upustila se u bitku sa opakom bolešću te ju i savlada u septembru iste godine. Ipak, samo dva mjeseca kasnije, bolest se vratila, nakon čega je ponovo morala na liječenje, ovog puta u mnogo strožijim uvjetima.

Na Klinici Rebro odbili su dati bilo kakve informacije o ovom slučaju, ističući da nisu u mogućnosti davati ikakve informacije o pacijentima. Rečeno je tek da se svi pacijenti liječe po standardima struke, te da rad ljekara nadziru ovlaštena tijela.

Sličan odgovor iz Rebra su dali i Federalnom ministarstvu zdravstva. "Dobili smo uvjeravanja da je dosadašnji medicinski tretman Nervese Ejupović u skladu sa dobrom medicinskom praksom i standardnim protokolima u liječenju kod ove vrste oboljenja. Također, obaviješteni smo da KCUS obavlja sve pripreme za ranije planiranu hospitalizaciju Nervese u ovoj ustanovi", rečeno nam je u Ministarstvu zdravstva FBiH.