BiH
131

Mahmutbegović: Žene daju nemjerljiv doprinos društvu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović čestitala je danas svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena.

Ocijenila je da prisjećanje na historijski značaj 8. marta ne treba biti ideološke naravi, niti smije biti samo priča o ravnopravnosti žena.

Napomenula je da više od stotinu godina traje borba za značajniju ulogu, za veća prava i bolji položaj žena u društvu zbog čega se ovaj praznik ne treba vezati samo za poklanjanje cvijeća i pažnje ženama, nego treba iskoristiti svaku priliku da se skrene pažnja na hrabrost, snagu i mogućnost žena da istinski pokreću svijet.

"Doprinos koji žene daju razvoju našeg društva je nemjerljiv i zbog toga zaslužuju da im se češće za to odaje i javno priznanje. Moderna žena je stub porodice, ali i društva u cjelini", kazala je Mahmutbegović.

Iz tog razloga, potrebno je da se uloga žene u društvu razvija na najbolji način, da se afirmacija žene postigne kroz njene sposobnosti i vrline te da se i na taj način jačaju vrijednosti u društvu.